Talking New York --- New Yorkで見つけた英語

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サーモスで職場に持って行くとカッコいい!ダイエット中の栄養補給にも!

今日はニューヨークタイムズの編集者さんのお子さんが好きだというレシピのひとつなのですが、大人でも冬の時期、しっかり食べてダイエットしたい方にピッタリなお料理のご紹介です!サーモスで職場に持って行くと、「それ何?」って言われそう。


Slow Cooker White Chicken Chili
スロークッカー・ホワイトチキンチリ



Winter, spring, summer or fall, this chili from Sarah DiGregorio is the one dish my 8- and 10-year-old daughters are always thrilled to eat. These days, to save money, I soak and cook dried white beans instead of buying canned. (Half of a one-pound bag is just right for this recipe, but I typically cook the whole bag and double up on beans or freeze what I don’t use.) Serve solo or over rice with sour cream and shredded Cheddar on the side. Leftovers are great for another dinner or packed into a Thermos for lunch.


冬でも春でも夏でも秋でも、サラ・ディグレゴリオ(レシピ本の著者)のこのチリは、私の8歳と10歳の娘たちがいつも喜んで食べる一品です。最近は節約のため、缶詰を買わずに乾燥白いんげん豆を浸して調理しています。(このレシピでは1ポンド袋の半分がちょうどよいのですが、通常は袋ごと調理して2倍にするか、使わない分は冷凍保存します)。サワークリームと細切りチェダーを添えて、単独で、あるいはご飯にのせてお召し上がりください。残りは別の夕食に使ったり、サーモスに入れて昼食にしたりするといいですよ。


This tangy, mildly spicy white-bean chili is as warming and comforting as a traditional chili, but in a lighter, brighter form. Plenty of green chiles — fresh and canned — provide kick while creamy white beans mellow it all out. To decrease the heat level, remove and discard the seeds from the jalapeño before you mince it. A large handful of chopped cilantro added at the end brings freshness, but if you don’t care for cilantro, pass it at the table along with the other toppings or omit it entirely. Continuing the spirit of customizing your chili, you can make this in the slow cooker or on the stovetop. Use 3 cups chicken stock in the slow cooker and 4 cups on the stovetop, where liquid is more likely to evaporate.


このピリッとしたマイルドな辛さのホワイトビーンチリは、従来のチリのように温かく心地よい味わいですが、より軽快で明るい味わいとなっています。生でも缶詰でも、たっぷりの青唐辛子で刺激を与え、クリーミーな白いんげん豆で全体をまろやかに仕上げます。辛さを抑えるには、ハラペーニョをみじん切りにする前に種を取り除きましょう。コリアンダーのみじん切りを最後にひとつまみ加えると、爽やかさが増しますが、コリアンダーが苦手な方は、テーブルで他のトッピングと一緒に渡すか、完全に省いてしまうといいです。チリを自分なりにアレンジしたいなら、スロークッカーやコンロで作るといいですよ。スロークッカーでは3カップ、コンロでは4カップのチキンストックを使ってください。コンロでは液体は蒸発しやすいので多めに。



INGREDIENTS
材料
Yield: 6 to 8 servings  (6~8人分)


3 tablespoons unsalted butter
無塩バター 大さじ3


1 large yellow or red onion, finely chopped
黄または赤タマネギ(みじん切り)大1個分


Kosher salt
コーシャーソルト(岩塩)


10 garlic cloves, finely chopped
ニンニク10片(みじん切りにする)


1 jalapeño, minced
ハラペーニョ(みじん切り)1個


3 (4-ounce) cans chopped green chiles, hot, mild or a combination
刻んだ青唐辛子(4オンス缶)3個、ホット、マイルドまたはその組み合わせ
(※ししとうでOKです。)


2 teaspoons ground cumin
挽いてあるクミン 小さじ2


2 teaspoons onion powder
オニオンパウダー 小さじ2


GABAN オニオンパウダー 350g
GABAN オニオンパウダー 350g
ギャバン
食品&飲料


1 teaspoon dried oregano
乾燥オレガノ 小さじ1


½ teaspoon ground cayenne
挽いたカイエンペッパー小さじ1/2


CAYENNE PEPPER: Complete Handbook on The Healing Power of Cayenne Pepper
CAYENNE PEPPER: Complete Handbook on The Healing Power of Cayenne Pepper
Independently published



2 pounds boneless, skinless chicken thighs
骨なし、皮なしの鶏もも肉 2ポンド


3 cups chicken stock
チキンスープ3カップ


2 (14-ounce) cans great Northern beans, drained and rinsed
水切りして洗ったグレイト・ノーザン豆の缶詰2個(14オンス缶)


アリサン グレートノーザンビーンズ (白インゲンの仲間) 500g Alishan Great Northern Beans 500g
アリサン グレートノーザンビーンズ (白インゲンの仲間) 500g Alishan Great Northern Beans 500g
アリサン
食品&飲料


1½ cups frozen corn
冷凍コーン1½カップ


1 cup finely chopped fresh cilantro (about 1 small bunch), optional
みじん切りの新鮮なコリアンダー1カップ(小房1つ分)(お好みで)


1 lime, juiced (about 2 tablespoons)
ライム(ジュース)1個(大さじ2杯程度)



Pickled jalapeño slices, sliced scallion, cubed avocado and sour cream, for serving
ハラペーニョのピクルススライス、スライスしたネギ、角切りにしたアボカド、サワークリーム(盛り付け用)



PREPARATION
Step 1
In a large Dutch oven, melt the butter over medium heat. Add the onion, season with salt and cook, stirring occasionally, until the onion is softened and translucent, about 8 minutes. Add the garlic and jalapeño and cook until fragrant, about 1 minute. Add the chopped green chiles, cumin, onion powder, oregano and cayenne and stir until fragrant, 1 to 2 minutes.


大きめのダッチオーブンにバターを入れ、中火で溶かす。玉ねぎを加え、塩で味付けし、時々かき混ぜながら、玉ねぎが柔らかくなり、半透明になるまで約8分加熱する。にんにくとハラペーニョを加え、香りが出るまで1分ほど煮る。刻んだ青唐辛子、クミン、オニオンパウダー、オレガノ、カイエンヌを加え、香りが立つまで1~2分かき混ぜる。



Step 2
Transfer the mixture into a 5- to 8-quart slow cooker. Generously season the chicken thighs with salt and add them to the pot. Stir in 3 cups chicken stock and the beans. Cover and cook on low until the chicken is tender, 4 to 6 hours.


を5~8リットルのスロークッカーに移します。鶏もも肉は塩をたっぷり振って鍋に入れる。チキンストック3カップと豆を入れ、かき混ぜます。蓋をして、鶏肉が柔らかくなるまで弱火で4〜6時間煮込む。



Step 3
Shred the chicken using two forks. (You can do this directly in the pot, or remove the chicken to a bowl, shred it, then return it to the pot.) Stir in the frozen corn, cover and cook until warmed through, about 10 minutes. Stir in the cilantro, if using, and lime juice. Season to taste with salt. Serve in bowls and pass the toppings at the table.


フォークを2本使って、鶏肉を細切りにする。(鍋の中で直接やってもいいし、鶏肉をボウルに取り出して細かくしてから鍋に戻してもいい)。冷凍コーンを入れ、蓋をして、10分ほど温める。コリアンダーと必要に応じてライム汁を加える。塩で味を調える。器に盛りつけ、トッピングをテーブルへ。



Tip
You can also cook the chili in a Dutch oven on your stovetop. In step 2, add 4 cups stock instead of 3 cups and bring the mixture come to a simmer over medium-high. Reduce the heat to low, cover, and cook until the chicken is tender, stirring occasionally, about 35 minutes.


補足
ダッチオーブンでチリを作ることもできます。ステップ2で、3カップの代わりに4カップのストックを加え、中火で煮込みます。弱火にして蓋をし、鶏肉が柔らかくなるまで時々かき混ぜながら約35分煮ます。



"a Dutch oven"(ダッチオーブン)というのは、このことです。
MisTyは、蒸し料理によく使っています。ジャガイモや人参、かぼちゃなどをたくさん買ったときに、あらかじめ固めに蒸して柔らかくしておくと、食材としてすぐに使えて便利!


もし焦げ付かせてしまったら、重曹を溶かした水をしばらく沸騰させるだけで、焦げた部分がきれいにはがせます。



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