Talking New York --- New Yorkで見つけた英語

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ニューヨークの屋外ダイニングが大評判!それは日本の伝統のこれ!

新型コロナ感染拡大のニューヨークシティでは、様々な規制が敷かれています。日本と同様レストランは特に大きな打撃を被っています。ニューヨークでは歩道の部分が広く、そこに飲食スペースをもつ店が多く、屋内飲食(indoor dinin")が禁止された中でも、屋外にテーブルと椅子を接地して営業しています。その期間が長くなると、屋外飲食を常設の形にするレストランが出現してきます。といっても基本的には一時的なものなので、透明なテントのようなものにしたり、屋根や仕切りを付けたりです。


ニューヨークの冬は寒いので屋外飲食は厳しく、ついに「コタツ」が出現しました。
"Dr. Clark"というレストランです。(次の記事はTime Outより。画像もです。)
"Three cozy outdoor dining set-ups"(3つの快適な屋外飲食)というタイトルで、3つのレストランのひとつとして紹介されました。



Kotatsu dining tables
Don't worry about bringing your own blanket to dine outdoors at Dr. Clark. The Hokkaido-style Japanese restaurant provides a heated blanket experience under its tables. Just reserve a table (for 2-6 people) and enjoy a traditional Japanese heating experience (bans shoes) along with your incredible jingisukan (barbecued lamb) cooked at the table.


コタツダイニングテーブル
ドクタークラークというレストランの屋外ダイニングには毛布を持ってこなくてもいいですよ。このホッカイドースタイルのジャパニーズレストランには、テーブルの下に暖かい毛布があるのです。1テーブル2名から6人までで予約して下さい。テーブルでは驚きのジンギスカン(ラムの焼き肉)と一緒に伝統的な日本の暖房を体験してください。(土足禁止)


Dr Clark offers 8 outdoor kotasu tables for parties of 2 to 6 people. This special table has a Japanese heater with remote control underneath it so your lower body stays super warm. Please note you must remove your shoes before entering the kotatsu. Reservations are for 80 minutes maximum.


ドクタークラークは2名~6名様に8つの屋外コタツテーブルをご用意しております。この特別なテーブルは日本式の暖房で、下についているリモコンで調節でき、下半身が超あったいのです。コタツに入る前は靴を脱ぐのをお忘れ無く。ご予約は最大80分までです。



Dr. Clarkって、札幌農学校の創始者、「クラーク博士」ですね!"Boys, be ambitious!"(青年よ、大志を抱け!)と言って日本の農業教育に貢献した方!




レストランのDr. Clarkは、SECRETNYC でも次のように紹介されました!
https://secretnyc.co/nyc-tables-with-heaters-dr-clark/


This New NYC Restaurant Has The Coziest Tables With Built-In Heaters For Outdoor Dining

BY CLAIRE LEADEN


このニューヨークのレストランには屋外ダイニング用に始めからヒーターがついて最高に快適なテーブルがある


We’ve seen bubbles, we’ve seen greenhouses, but these heated tables (which are part of a Japanese tradition) may just take the cake for best cold-weather outdoor dining set-up in NYC!
(屋外ダイニングでは)風船のようなものとか、温室なようなものは見たことがあるけれど、この(日本の伝統の一部の)ヒーター付きテーブルは、ニューヨークシティにある、寒い時の屋外ダイニング設備として最高かも!


Dr. Clark in Chinatown has a gorgeously designed interior, which sadly many people were unable to see as it first opened during the pandemic. Now it’s doing limited indoor seating, but its biggest draw may be its outdoor “Kotatsu” tables for keeping you warm all winter long.


チャイナタウンにあるドクタークラークには豪華な雰囲気のインテリアがあります。残念ながら、それはパンデミックの中、初めてオープンしたために、多くの人は見ることができませんでした。今、レストランでの屋内飲食は限られていますが、最大の魅力は長い冬の間あなたを温かくしてくれる屋外の「コタツ」テーブルなのです。


Coming from the same owners as The Izakaya in the East Village (restaurateur Yudai Kanayama), Dr. Clark is themed around Hokkaido, Japan’s most Northern island known for its cold climate and amazing snow-covered mountains for skiing and snowboarding. And that experience with chilly weather was perfect for preparing for the upcoming outdoor dining season in NYC.


イーストヴィレッジにある居酒屋(店主はユウダイ・カナヤマ)と同じオーナーがやっている、ドクタークラークは日本の最北端にあって、寒い気候とスキーやスノーボーディングができる素晴らしい雪山で有名な北海道をテーマにしています。寒い中でのコタツ体験は、ニューヨークにこれからやって来る(注:この記事は冬になる前に出されました。)屋外ダイニングシーズンに向けて最高でした。


According to the Japan National Tourism Organization, a “Kotatsu” is a low table with a heater attached and then covered with a futon blanket. “It is a heater with a long history which started in the 14th century,” they write. “Japan has a custom from old times of sitting directly on the floor without a chair. When you use a Kotatsu, you sit directly on the floor and put your feet in the futon blanket.” Of course, back then it wasn’t an electric heater, but rather a charcoal fire in a hollowed-out portion of the floor. The current electric portion came about in the 1960s.


日本ナショナル・ツーリズム協会によると、「コタツ」は、ヒーターが付いている低いテーブルで、布団でおおわれているものです。「14世紀に始まった長い歴史を持つ暖房」で、「日本には椅子を使わないで床にじかに座る古くからの習慣があり、コタツを使うときは、床にじかに座り、足を布団の中に入れる」とのことです。もちろん、昔は電気ヒーターはありませんから、床にくぼみがあってそこで炭を燃やしました。現在の電気を使ったヒーターは 1960 年代にできたものです。



One of their signature dishes is also perfect for the cold weather: table-top Hokkaido-style lamb BBQ. They also serve Japanese specialties like Jingisukan for two, Hokkaido-style fried chicken, and a creative Ramen salad.


お薦めの料理も寒い季節にもってこいのものです。卓上の北海道スタイルのラム肉バーベキューです。このレストランではさらに、ジンギスカンのような2人分の和食スペシャルメニューとして、北海道スタイルの唐揚げととラーメンサラダも提供しています。



これがドクタークラークのラーメンサラダ。
札幌ラーメンのほうがゼッタイ美味しいと思う。。。






                 (Dr. Clarkの画像より。)


お腹いっぱいになって、あったかいとこうなっちゃうよね。。。80分の時間制限では、横になってひと眠りというわけにはいかないわ。。。( ´艸`)


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